PRIJAVE ZA ŠKOLU PČELARSTVA “BEECONNECTED” DO 15. JUNA

Sve koje zanima pčelarstvo kao hobi ili žele potencijalno da postanu profesionalni pčelari i pčelarke, od danas pa do 15. juna se mogu prijaviti popunjavanjem Google formulara i na taj način konkurisati za mesto u školi pčelarstva „BeeConnected“ koja će se održati od jula do oktobra 2020.g. u Beogradu. Broj mesta je u odnosu na prethodnu godinu, kada je interesovanje bilo veliko povećan, tako da smo ove godine u mogućnosti da radimo sa do 30 osoba.

I ove godine, udruženje Ekonaut je obezbedilo besplatno pohađanje za 5 nezaposlenih osoba koje zanima ova plemenita veština i imaju motivaciju da počnu njome da se bave. Svi polaznici škole će od jula do oktobra imati 16 časova teorije /održava se online/ i 36 časova prakse na manjim i većim pčelinjacima koje održavaju lokalni pčelari na teritoriji Beograda.

Detalj škole urbanog pčelarstva “BeeConnected” 2019.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje dobijaju elektronskom poštom detaljniji plan predavanja i prakse kao i ostale uslove pohađanja škole urbanog pčelarstva – šta je neophodno od opreme, kotizacija za zaposlene i ostale informacije. Sa osobama koje uđu u uži krug obaviće se online intervju, dok će kandidati o rezultatima konkursa biti obavešteni elektronskom poštom najkasnije do 25. juna. Polaznici na kraju obuke dobijaju sertifikat o pohađanju škole pčelarstva BeeConnected.

Časovi teorije će se u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom odvijati online, dok će se časovi prakse održavati u jedinstvenom urbanom mini pčelinjaku, postavljenom na krovu agencije „Kreativa Unlimited“ kod Ušča i drugim lokacijama sa pčelinjacima u Beogradu.

Predavač u školi pčelarstva je prof. Dr. Mića Mladenović sa Poljoprivrednog fakulteta, a demonstrator dobre pčelarske prakse  je iskusni beogradski pčelar Slađan Simonović, sa preko 20 godina iskustva. Oni će sa polaznicima škole podeliti svoje znanje o pčelama i dobroj pčelarskoj praksi. Program škole se odvija uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda u okviru projekta „SOS za pčele“, udruženja Ekonaut i partnera: Nova Iskra – kreativni hub i Kreativa Unlimited.

Adresa
Udruženje građana "Ekonaut"
Venizelosova 52
11108 Beograd
Republika Srbija

Kontakt
0658854415