Promenimo izgled
naše okoline

Svako od nas može uticati na promenu životne sredine

Naša priča

Kako smo nastali

Iz potrebe da damo primer drugačijeg odnosa prema prirodi u gradu, borimo se protiv klimatskih promena, bavimo urbanim baštovanstvom i pčelarstvom, povećamo kvalitet i kvantitet zelenih površina u svom komšiluku.

Naša vizija

Želimo da pretvorimo naš grad u našu baštu, šareni pejzaž u kome ima mesta za sve generacije! Gde svi zajedno odlučujemo kako treba da izgleda prostor u kome živimo.

Naš tim

Sabina Kerić

Osnivačica i predsednica ekosocijalnog preduzeća Ekonaut. Razvija projekte zasnovane na principima održivosti i participativnosti u procesu prostornog planiranja i dizajna. Bavi se popularizacijom zelene ekonomije  i istražuje rešenja koja poboljšavaju javni prostor i koriste zajednička dobra kao mesta za kulturu i igru.

Miljan peljević

Suosnivač kreativnog haba „Nova Iskra“,  inicijator mreže coworking prostora u Srbiji, osnivač organizacije Kultur Akt. Kao producent  učestvovao je u osnivanju i realizaciji brojnih festivala, koncerata, pozorišnih predstava kao i drugih sadržaja iz oblasti kulture i zabave.  Ekonautov konsultant u oblasti cirkularne ekonomije i društveno odgovornog poslovanja.

Marija Nikolić

Pejzažni arhitekta, kreativni direktor  godišnje manifestacije Beogradski festival cveća i MNStudija, preduzeća za projektovanje i izvođenje zelenih površina.  Stručnjak za floralni dizajn i uređenje enterijera.  Za Ekonaut kreira projekte zelenih površina i instalacija,  javne događaje i korporativne poklone.

Slađan Simonović

Profesionalni pčelar sa više od dvadeset godina prakse. Jedan je od osnivača Beogradskog udruženja pčelara.  Član je BeeConnected tima, u svojstvu stručnog savetnika i predavača u okviru Ekonautove škole gradskog pčelarstva. Osnivač mobilne SOS ekipe za spašavanje pčela u urbanom okruženju.

Marko bošković

Profesionalni baštovan sa dugogodišnjim iskustvom u zasnivanju i održavanju zelenih povšina.  U Ekonaut timu zadužen je za održavanje zelenih površina i organizaciju rada na terenu pri izvođenju projekata.  

Adresa
Udruženje građana "Ekonaut"
Venizelosova 52
11108 Beograd
Republika Srbija

Kontakt
0658854415