U KRUŠEVCU 05. SEPTEMBRA ORGANIZUJEMO DOGAĐAJ KAO POSLOVNU PODRŠКU RASADNIČARIMA IZ RASINSKOG OKRUGA

U  okviru projekta “Zelena mreža održivih rasadnika Srbije” koji je kreiran kao podrška poslovanju profesionalcima u rasadničkoj proizvodnji, projektovanju i izvođenju zelenih površina, u četvrtak 05. septembra od 10 časova u prostorijama Regionalne privredne komore Кruševac, Balkanska 63, organizujemo predavanja i prezentaciju za proizvođače sadnog materijala iz Rasinskog okruga, poznatom po dugoj tradiciji proizvodnje ukrasnog i voćarskog sadnog materijala.

Agenda:

10.00 – 10.20      Registracija učesnika

10.20 – 10.30      Uvodna reč – Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i preradu biljnih proizvoda, Privredna komora Srbije

10.30 – 11.15      Primena srpskih standrada kvaliteta sadnog materijala ukrasnih biljaka – dr Dragana Skočajić, docent Šumarskog fakulteta

11.15 – 11.30      Internet portal ZELENA MREŽA –  korišćenje naloga, kretanje kroz kategorije, ulistavanje proizvoda – Sabina Кerić, predsednica UG “Ekonaut” i projekt menadžerka portala “Zelena mreža”

11.30 – 12.00      Formiranje profila i ulistavanje proizvoda za prisutne rasdničare na portal “Zelena mreža“

12.00 – 13.00       Pauza za ručak

13.00 – 13.45      Upotreba resursa u rasadnicima u cilju smanjivanja toškova proizvodnje, gubitka vode i osiromašenja zemljišta – Vladimir Milutinović, dipl. ing. PA, stručni saradnik na Šumarskom fakultetu

13.45 -14.30       Pauza za kafu i umrežavanje

Ukoliko ste proizvođač sadnog materijla ili profesionalac iz oblasti hortikulture ili pejzažne arhitekture u Rasinskom okrugu pozivamo vas da prisustvujete ovom događaju tako što ćete se prijaviti preko linka na sajtu Privredne komore Srbije.

Pored predstavljanja višestrukih mogućnosti i prednosti umrežavanja kroz projekat i internet portal „Zelena mreža“ proizvođačima učesnicima biće omogućeno besplatno kreiranje profila i kataloga sadnog materijala dostupnog za predstojeću, jesenju sezonu. Na taj način svi njihovi proizvodi će biti vidljivi projektantima i izvođačima širom Srbije koji će putem portala greennet.rs moći direktno da kontaktiraju i posluju sa registrovanim proizvođačima. Кroz jednostavan i uvek dostupan pregled ponude i tražnje portal je kreiran tako da profesionalcima u ovoj industriji uštedi vreme, omogući efikasnije i savremenije poslovanje, kao i da celokupno domaće tržište učini vidljivijim u regionu.

Pilot projekta “Zelena mreža održivih rasadnika Srbije” se realizje u saradnji sa Privrednom komorom Srbije – Grupacijom proizvođača cveća i ukrasnog bilja, Udruženjem za pejzažnu hortikulturu Srbije a finsiran je kroz redovan godišnji program Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije, namenjen nevladinim organizacijama.

Adresa
Udruženje građana "Ekonaut"
Venizelosova 52
11108 Beograd
Republika Srbija

Kontakt
0658854415