2. BAŠTA BAZAR ODRŽAN PRVOG VIKENDA SEPTEMBRA

2. Bašta Bazara je bio odlična prilika za Dorćolce da pre kraja leta pronađu biljke, baštenski aksesoar, različite rukotvorine od prirodnih materijala, hranu koja je napravljena od prirodnih sastojaka ili jednostavno samo uživaju u mirisima i ukusima koje nudi ova manifestacija.

Pored prodajno-izalagačkog dela ovaj Bašta Bazar je u subotu 2. setembra bio posebno zanimljiv jer je tog dana od 14h na progrmu bila “Mala škola disanja” sa Peđom Gnjatićem iz Shiva Shakti joga studija. Tokom ovog čaasa svi prisutni su dobili praktične lekcije o pravilnom disanju I tehnikama koje mogu primeniti kako bi pravilnije disali. Disanje je naš najvitalniji i otud najvažniji fizički i energetski aktivni proces a joga je fantastičan protivbalans sedalačkom životu i način da se naša sposobnost da dišemo punim plućima poveća.

Posetioci su na Bašta Bazaru bili u prilici da pogledaju izložbu karikatura i ilustracija “Flower Power” našeg poznatog grafičkog dizajnera i karikaturiste Jugoslava Vlahovića koji je bio inspirisan “Hipi pokretom” i pobunom protiv nasilja i rata.

Kupovinom proizvoda na Bašta Bazaru posetioci su direktno podržali male lokalne rasadnike iz okoline Beograda koji su I ovom prilikom ponudili biljke za enterijer i eksterijer, kao i proizvođače unikatnih rukotvorina bilo da su u pitanju umetničke kreacije ili ručno pravljena, domaća hrana kao što su: ajvar, starinski kolači, džemovi i sl.

Najmlađi su tokom cele manifestacije imali svoj kutak za igru i kreativnost, napravljen u saradnji sa studiom “Credo Casa Toys” za izradu drvenih igračaka.

.

Adresa
Udruženje građana "Ekonaut"
Venizelosova 52
11108 Beograd
Republika Srbija

Kontakt
0658854415